Pitaj stručnjaka/Arhiva prethodnih odgovora

Dr. Dinko Kaliterna spec. dermatovenerolog

Što pomaže kod atopijskog dermatitisa?

Odgovoreno: 13.01.2019. u 18:14

Pitanje:

Poštovani,

Imam curicu 3 godine koja od 2. mj života ima dermatitis.Ove zime najizraženiji, zglobovi na rukama i koljena u ekcemima koje strašno češe do krvi. Tijelo suho. Sklona virozama s temperaturom za vrijeme koje se pogorša dermatitis. Ljeti čisti. Ove zime se javlja hrkanje i sekret iz nosa koji traje već 4 mjeseca. Spavanje je jako teško. Prick test još nismo učinili.

ORL stručnjaci nisu baš za vađenje krajnika jer nema upale uha niti grla do sad. Timpano u pogoršanju C.Bili na Elocom 15% i Hidrocutan 50% koje su maknule ekceme. Počelo opet crveniti. Zanima me vaša preporuka i je li to sve povezano, mada mi kažu da to nema veze sa dermatitisom. Bojim se da se ne razvije još gore.

Hvala


Odgovor:

Poštovana,

u prehranu vaše curice ubacite ulje crnog kima koje daje dobre rezultate u liječenju i njezi kože, pa tako i kod atopijskog dermatitisa, te probiotike uz pojačanu njegu. Usto savjetujem vitamin D i folnu kiselinu uz pojačanu njegu kože. Međutim, teško mi je reći oko povezanosti spomenutih tegoba s dermatitisom bez pregleda pacijentice.
 

Srdačan pozdrav,
dr. Dinko Kaliterna spec. dermatovenerolog
Poliklinika Poliderma

 Komentari
Da biste mogli komentirati upite morate biti registrirani korisnik. Registriraj se ovdje.