Predstavljamo

Vino uz žlicu: Zagrebački novinari u Aperitivo baru predstavili jedinstveni gastro projekt

Projekt Vino uz žlicu ima za cilj popularizirati naviku konzumiranja vina uz kuhana jela, što se na prezentaciji projekta pokazalo kao pun pogodak

Vino uz žlicu: Zagrebački novinari u Aperitivo baru predstavili jedinstveni gastro projekt
 





Zagrebački Aperitivo bar u srijedu je bio poprište jedinstvenog eno-gastro događanja. Renata Cisar i Mustafa Topčagić, novinari i veliki zaljubljenici u dobro jelo i kapljicu, uz pomoć gastro stručnjaka Domagoja Jakopovića Ribafisha, predstavili su novi autorski projekt Vino uz žlicu. Cilj je popularizirati inače zanemarenu naviku konzumiranja vina uz kuhana jela, u čemu su im pomogli Podravka i njezini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. 

Foto: Goran Šerbula

Foto: Marko Čolić

Kuharski trio osmislio je i realizirao šest sljedova obroka ‘na žlicu’ za pedesetak uzvanika, pritom koristeći Podravka začine. I prije uživanja u jelu, moglo se uživati u odličnim pjenušcima i aperitivima – za to su se pobrinuli Feravino s pjenušcima Grasecco i Francesca te Drinkoteka s aperitivnim likerima, Medicom, Lješnjakom i Suhom šljivom.

Foto: Goran Šerbula

Zagorska juha otvorila je banket u Aperitivo baru, koju je pratio Škrlet Ilovčak iz berbe 2017. Potom su uslijedili Štrukli u juhi uz otmjeni Pinkert Rose 2017., da bi potom prešli na Rižoto s plodovima mora, maštovito sparen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017. Gulaš od divljači pratio je šest godina odležani Polettijev Cabernet sauvignonom, a sarma je došla uz crnu kupažu Feravino Miraz Cuvée 2015. Za šećer na kraju pobrinuo se Čokoladni desert, koji su spremno dočekala dva voćna vina Raak, od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Foto: Goran Šerbula

Foto: Marko Čolić

Foto: Goran Šerbula

Prema izboru predstavnika medija, najboljim se uparivanjem vina uz žlicu pokazao Gulaš od divljači, koji je pratilo vino Poletti Cabernet Sauvignon 2013.

Druženje se u Aperitivo baru, nastavilo i nakon službenog dijela predstavljanja projekta, uz srdačno gostoprimstvo domaćina Pepa Zorića, a organizatori su već najavili kako nas uskoro očekuje još jedno slično događanje.


 

Komentiraj članak:

Članak možeš komentirati ako se prijaviš preko Facebooka ili ako si registrirani korisnik prijavljen u sustav. Registriraj se ovdje. Prijavi se ovdje.